Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Да се сменят директорите на горските предприятия е абсолютно

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Да се сменят директорите на горските предприятия е абсолютно
Коментари Харесай

Александър Дунчев: Няма горски, който да не е бил принуждаван да участва в схеми

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Да се сменят шефовете на горските предприятия е безусловно безсмислено, смята Александър Дунчев, шеф на Изпълнителната организация по горите. Това съобщи той самият в предаването " Тази заран " по БТВ. 

" Застрояването на плажовете е образец за отношението на бизнеса към страната. Обществото не приема това, което се случва в горите, то схваща, че казусът не са горските, към този момент се схваща, че проблемите идват от политика и корупция.

Директорите на държавни и горски предприятия са отвън моята пълномощия, защото аз съм надзорен орган към Агенция за запазване на горите. Но да се сменят шефовете е изцяло безсмислено. 

В началото се оказа, че когато бъде уволнен един шеф, в случай че не се промени системата, на негово място поставят същия - като темперамент. Според мен би трябвало да се смени системата. 

В очите на един уволнен директор се виждаше една горест, защото без претекстове беше отхвърлен, а 50 години си е давал живота за гора, цялостна с бракониери. Аз бих го направил с ясни съответни обстоятелства. При доста от шефовете има извършване на поръчки, само че няма горски, който да не е бил принуждаван да взе участие в схеми. Единствените, които са го създали, са към този момент отвън системата. Една трета от моите другари лесовъди, са изхвърлени от горската система, тъй като са отказали. Тези, които са останали да пазят гората, вършат тези взаимни отстъпки, в случай че ги няма лесовъдите, потеглят пожарите и бракониерството, ерозията. За това ги почитам, тъй като пазят гората. " - добави той.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР